שדיים טוברוזיים, שתל בן עשור והריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

03/04/2016 | 18:59 | מאת: ג

שלום רב, גדלתי עם שדיים טוברוזיים (טובולריים?) שהתבטאו בין היתר בשדיים נפולים ואסימטריה משמעותית. לפני כ- 13 שנים, עברתי שני ניתוחים לתיקון הא-סימטריה (בראשון הוחדר מותחן לשד שלא התפתח ובשני הוחדרו שתלים לשני השדיים ונעשתה הרמה). בזמנו נאמר לי שאחת ל- 10 שנים בערך ייתכן שיהיה צורך להחליף את השתלים. לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בה נכתב שבשד אחד השתל נראה תקין. בשד השני כתוב "שתל עכור, מתאים לקרע, לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי וניתנה המלצה לבצע אמ.אר.איי. הכירורג אליו הלכתי אמר שמבחינתו הכל בסדר ואין צורך לעשות בשלב זה שום דבר. שאלתי היא כזו - ברצוני להכנס בחודשים הקרובים להריון שני. האם מצב כזה יכול לסכן הריון? האם מצב כזה יכול לפגוע באפשרות להניק בתום ההריון? תודה!

שלום לך, ממליצה לך לפנות לכירורג שד ולהשלים בדיקת MRI לבירור באם בשתל דולף ולהחליפו לפי הצורך.

03/04/2016 | 22:31 | מאת: ג

יצרתי קשר עם הכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד וכאמור, תשובתו היתה שמבחינתו הבדיקה תקינה ואין צורך לעשות כרגע כלום. אין לי אפשרות בחודשים הקרובים ליצור עמו קשר כיוון שלא אהיה בארץ... אבל אני מבינה שאינך יכולה לענות לי באופן ספציפי כיוון שיש צורך בבדיקה נוספת. אם זה בסדר, אשאל שאלה כללית יותר - מהן הסכנות (במידה ויש כאלה) להריון ולהנקה, במצב בו יש דלף בשד (למשל, אישה שלא יודעת שיש לה דלף ונכנסת להריון)? המון המון תודה!

מנהל פורום כירורגיית שד