שאלה לגבי פיברודינומה וPSH.

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

16/03/2016 | 12:47 | מאת: רינת

שלום רב, רציתי לשאול- בשנת 2009 ולפי מה שזכור לי עוד לפני (2002), גיליתי גוש בשד ימין בשעה 12. האבחנה הייתה פיברודינומה. הייתי במעקב כל חצי שנה, שנה. ביצעתי US וממוגרפיות ואף MRI. בשנת 2009 ביצעתי ביופסיה - LCIS. ביצענו רוויזיה לביופסיה בתל השומר והאבחנה הייתה PHS.

לא סיימת את השאלה, באופן עקרוני אענה שפיברואדנומה וPASH הם ממצאים שפירים , אך עם זאת ממליצה לך בחום להיבדק אצל כירורג שד על מנת לעקוב ולראות מה קרה במהלך השנים..

16/03/2016 | 13:50 | מאת: רינת

סליחה, ניסיתי לשלוח פעמיים את המשך השאלה אך משום מה לא נשלח. בינואר השנה עשיתי ממוגרפיה שוב- גושים סדירים מפוזרים בשני השדיים. הסתיידויות עדינות מעטות. המראה שפיר מבחינה רנטגנית. ברוך השם. ב US- שד שמאל- ציסטות עד אורך 3.51. גוש מוצק בקוטר 1.14 ועוד אחד 0.99 צמוד לעטרה. בשד ימין- ציסטות עד קוטר 1.06. הגוש המדובר- 3.65 בשעה 12, מרקם אחיד. (ב US קודם היה 5 ס"מ). אני בטיפולי פריון ובגיל יחסית מבוגר. אני מתלבטת מאוד אם להוציא את הגוש היות והוא קטן וגדל ביחס למחזור החודשי. לפעמים במישוש אני כמעט ולא מרגישה אותו ולפעמים הוא גדל מאוד. כמו כן אני קרובה יחסית לגיל המעבר ואולי הגוש שניזון מאסטרוגן יעלם בגיל המעבר? אני חוששת מניתוח גם בגלל שיש לי בעיה לבבית קטנה ואני מפחדת מהרדמה. מה את ממליצה? תודה.

מנהל פורום כירורגיית שד