פיברומה או פפילומה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

09/03/2016 | 00:00 | מאת: פנינה

אני מניקה. בתשובת ממוגרפיה ציסטות פשוטות רבות וכן גוש בגודל 11x9x10 ממ. לפי סונר שנעשה מס ימים מאוחר יותר מתאים לפברומה או פפילומה. האם מקרה כזה מחייב ביופסיה של הגוש ? מה נהוג לעשות ? והאם אפשר להמשיך להניק ?

שלום, על פניו מתיאורך את הממצא רושם כי הוא שפיר ולמעקב בלבד, לרוב ממליץ מפענח הבדיקה לפי ההתרשמות מתמונת הסונר על סונר לביקורת בעוד מספר חודשים או ביופסיה.. באם לא ניתנה המלצה- הייתי פונה לכירורג שד לצורך המשך מעקב/ בירור.

09/03/2016 | 10:11 | מאת: פנינה

ההמלצות הן לסונר חוזר בעוד 6 חודשים וביופסיה לפי קליניקה. מה פירוש לפי קליניקה ? אם הרופא הכירורג יחליט על ביופסיה, מה זה אומר לגבי ההנקה ? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיית שד