ביצוע ממוגרפיה בהנקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

28/02/2016 | 09:11 | מאת: פנינה

אני נמצאת במעקב כמה חודשים עקב גוש בצד שמאל. התגלה בהריון. בסונר נצפו ציסטות. כעת אני חודשיים וחצי אחרי לידה מניקה. הרופא שלח אותי לממוגרפיה וסונר נוסף. במכון הממוגרפיה התפלאו שנשלחתי לממוגרפיה ולא לסונר בלבד. לסיכום נמצאת בין הרופא למכון אובדת עצות...מה הסיכונים בביצוע הבדיקה בהנקה ואיך אפשר להקטין אותם ?

היי פנינה, אתחיל מהסוף- בדיקת הממוגרפיה אינה כרוכה בסיבוכים בהקה, הדבר היחיד הוא כאב בבדיקה, שמפריע לנשים רבות גם כשאינן מניקות.. איני יודעת מהן הסיבות בהן בחר הרופא לבצע ממוגרפיה, יתכן שמעוניין לראות אם יש ממצא מעבר לציסטות הידועות. מוזמנת לפנות לחוות דעת נוספת, והמשך הנקה קלה ובריאה שבוע טוב, ד"ר סמדר פקר ניר

28/02/2016 | 13:24 | מאת: פנינה

האם שד שמוקרן כשהוא מייצר חלב תהיה לו נטייה לפתח מחלות ממאירות ?

מנהל פורום כירורגיית שד