עזרה בפענוח ממצאי בדיקת CT חזה ובטן

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

13/11/2016 | 20:47 | מאת: אלי

ד"ר שלום. אימי בת 80 נשלחה לבדיקת CT לאחר שהתגלה גוש די גדול (6-8 ס"מ) בחלק המדיאלי העליון של שד ימין. ממצאי הבדיקה הן: באספקט המדיאלי של שד ימין מודגם תהליך תופס מקום במימדים אקסיאלים של 4.5 ס"מ. התהליך במגע עם האפקט הדיאלי של שריר הפקטורליס הגדול ללא מישור הפרדה. מספר קשריותלימפה מסוידות במיצר .קשריות ריאתיות בקוטר של 0.4 ו 0.5 ס"מ. קשריות ב LULב 0.3+ 0.4 .קשרית תת פלאורלית של LLL 0.5. בשער הטחול נצפו שתי אנאוריזמות של עורק הטחול 1.4 ו 1 ס"מ .סעיפים מרובים לאורך הקולון. עזרתך בבקשה בהבנת הממצאים.

בתרגום פשוט יש גוש גדול בשד. בלוטות שנראו בחזה - לא הוסבר מה טיבן, יתכן שקשורים לגוש ויתכן שאין קשר, תצטרכו לפנות לרופא המטפל עם הממצאים על מנת לקבל תשובה מלאה והמלצות להמשך הבירור בריאות שלמה, ד"ר סמדר פקר ניר

מנהל פורום כירורגיית שד