גוש בצד שמאל של שומן שלא הגיעה אליו מספיק זרימת דם

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

02/11/2015 | 07:55 | מאת: איילת

לפני כשנה ועשרה חודשים עברתי ניתוח כריתה ושיחזור. כבר בהתחלה היה גוש בצד שמאל של שומן שלא הגיעה אליו מספיק זרימת דם. לאחר ביקורת בחו7דש האחרון הגוש הוגדר כנמק מה עושים במקרה כזה?

שלום איילת, נמק שומני נפוץ לאחר ניתוחי שד, גורם לרקמה נוקשה, לעתים גורר ביופסיות שמגיעות לאבחנה הזו. רקמה זו יכולה להישאר כך במשך שנים ואין צורך להפריע לה ולהסירה. אט אט האזור יתרכך.. אין צורך לדאוג בשל כך, כמובן צריכה להקפיד על מעקב כירורגי קבוע.. בריאות שלמה, ד"ר סמדר פקר ניר

מנהל פורום כירורגיית שד