בליטה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

01/11/2015 | 17:18 | מאת: שוש

שמתי לב לבליטה קשה בשד שמאל. זה לא עובר כבר חודשיים ואני מרגישה כאילו תקועה שם אבן.. אם זה משנה אז בין השדיים גדלה לי נקודת חן לפני כשנתיים. אני מתביישת לפנות לבדיקה ואני מובכת מאוד מהעניין. אין סיכוי שאעשה את זה. האם יש סיכוי שיש לי סרטן בגיל שלי? בת 25 בלי מקרים נוספים במשפחה. אני ממש דואגת... ואולי זה יישמע קצת ילדותי אבל מדוע חייב להוריד חולצה וחזיה בבדיקה? מדוע אי אפשר לבדוק ע"י מישוש על חולצה דקה לדוגמה (בלי חזיה)? או לחילופין להרים חולצה ולהישאר עם חזיה דקה? למה צריך להוריד לגמרי? אודה לתשובה

היי שוש, בגיל 25 הסיכוי לסרטן שד נמוך, אך יכולים להיות גושים בשד מסוג אחר, שלעתים מומלץ להסיר. את מוזמנת להגיע לבדיקה, רק צייני שאת מובכת ומבקשת להיבדק עם חולצה. אף אדם לא יכריחך בניגוד לרצונך. בריאות שלמה, ועשית צעד אחד קדימה בברכה, ד"ר סמדר פקר ניר

מנהל פורום כירורגיית שד