שלום האם שימוש במירנה עלול לפתח סרטן שד?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

15/08/2016 | 12:16 | מאת: מאיה

שלום האם שימוש במירנה עלול לפתח סרטן שד? אודה על תשובה כנה ומוסמכת (שני רופאי נשים ענו לי שונה). תודה רבה

שלום, נשמע ששילוב בין שני הגניקולוגים הוא התשובה הנכונה.. האמת היא שאנו לא יודעים בוודאות.. על פניו מדובר בהפרשה נמוכה מאד הורמונלית ומאידך התגלו יותר מקרים של סרטן שד בנשים עם התקן, אך בקבוצה הזו היו גורמי סיכון נוספים, בקיצור לא יודעים בוודאות את התשובה, אך ככל הנראה אפקט מינימלי אם בכלל. פחות מומלץ לנשים עם סיכון גבוה לסרטן שד או חולות/חלו בסרטן השד..

מנהל פורום כירורגיית שד