ממוגרפיה פלוס אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

14/08/2016 | 11:13 | מאת: עינת36

שלום, יש לי היסטוריה של סרטן השד במשפחה, ונשלחתי לממוגרפיה כביקורת. התוצאות היה שהכל תקין, עם הערה שיש 2 קשריות זעירות בזנב השד שמתאימות לבלוטות לימפה תקינות, הערכת הממצא שפיר והמלצה לאולטרסאונד. יש לי 2 שאלות: מה זה אומר הקשריות הזעירות? ואם הכל תקין, למה צריך אולטרסאונד בנוסף? תודה רבה.

שלום לך, הממוגרפיה הינו כלי נפלא לזיהוי ממצאים בשד והרושם ממנו שהממצא תקין ושמדובר בבלוטות לימפה שלעתים נמצאות ברקמת השד. על מנת לדעת בוודאות אפיון של ממצא בשד יש צורך באולטרסאונד אשר יש לו כלים אחרים לזהות את אופי הגוש או במקרה הזה -ככל הנראה בלוטה. לסיכום, אין סיבה לדאגה, אך השלימי את הסונר כמתבקש. שבוע טוב וקיץ נעים

14/08/2016 | 19:03 | מאת: עינת36

מנהל פורום כירורגיית שד