גושים בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

14/08/2016 | 00:58 | מאת: אנה

שלום רב, אני בהריון בשבוע 32 ולפני מס' חודשים הייתה לי הפרשה דמית ושקופה/לבנה מהפטמה, לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד ל2 השדיים ובשד של ההפשרה התגלו 2 גושים ובשד השני גוש אחד והמליצו לי לעבור ביופסיה. בגלל ההריון אני חוששת לבצע את הביופסיה ובינתיים עשיתי רק בדיקה ציטולוגית בשד שהייתה בו ההפרשה והתוצאה שהתקבלה היא: Right breast, FNA: Consistent with cyst content. האם התשובה הזו מראה על משהו? והאם זה אומר שאני לא אוכל להניק? תודה.

שלום לך, תשובת ביופסיית המחט העדינה תקינה, אך על מנת לדעת בוודאות שהרקמה תקינה יש צורך בדגימה רחבה יותר.. על פניו אין מניעה מהנקה, אך ממליצה להיוועץ על המשך הבירור עם הכירורג המטפל. הריון קל!

17/08/2016 | 17:04 | מאת: אנה

אם אלד שבועיים אחרי זה יכול לעשות בעיות בחזה? אני אוכל להניק? כמה זמן לוקח להחלים מביופסיה? תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיית שד