פיברואדנומות מרובות שגדלו

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

08/06/2016 | 20:56 | מאת: טלי

שלום רב! אני בת 32, בריאה בדרך כלל. לפני כ8 חודשים הרגשתי גוש חדש בשד ימין, נעשה לי US והתגלו 4 פיברומיומות, 2 בכל שד. הגדולה היתה 19 ממ', השניה 16 והקטנות 10 ממ'. ביופסיה הדגימה פיברואדנומה. במעקב אחרי חצי שנה הקטנות נשארו ללא שינוי, הגדולות עכשיו 2.5 סמ' ו2.2 סמ'. חייבת לציין שהימנית גורמת לי כאבים, במיוחד במגע. לא ממש הצלחתי להבין מה ההמלצה במקרה שלי, בהתחשב בגיל, בגדילה של הפבירואדנומות ובעובדה שהן מרובות. הרופאה הסבירה לי שיש יתרונות וחסרונות לניתוח, הייתי שמחה לדעת עוד. תודה רבה מראש!

שלום לך, פיברואדנומות הן הגידולים השפירים הנפוצים ביותר. בעקרון עת הוכח שהן כאלו ולא חשודות לממאירות - אין צורך בהסרתם פיברואדנומות גדולות מ3-4 סמ מומלץ להסיר. אם יש אחת שגורמת לך כאב רב ואי נוחות ניתן להסירה גם בגודל קטן יותר. החסרון הוא שבריבוי פיברואדנומות לעתים צורך במספר ניתוחים לאורך השנים.. לרוב בגילך הן נעצרות בגודל ונשארות באהבה בגוף.. לסיכום- אם מציק מאד פני לניתוח,באם לא-מעקב בלבד בהצלחה!

09/06/2016 | 07:18 | מאת: טלי

תודה רבה לך!

מנהל פורום כירורגיית שד