עזרה-אמא שלי מודאגת..

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

10/08/2017 | 20:25 | מאת: עדי

ערב טוב, אמא שלי עשתה בדיקת ממוגרפיה שגרתית, הרופאה עשתה צילום , התקשרו לאמא שלי וביקשו שתגיע שוב מאחר והצילום לא ברור. הרופאה אמרה שבצילום הראשון היה רושם שיש "משהו" ולכן היא עושה אולטרסאונד. צד ימין הכל תקין. צד שמאל רשום : רקמה- מרכזי עליון מהצילומים מוקד עוות רקמתי הנעלם בקומפרסיה. 3: BIRADS- ממצא כנראה שפיר מומלץ מעקב. בבדיקת סונר-ממצאים אחרים-הרחבה של צינוריות מאחורי הפיטמה. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. 2: BIRADS- ממצא שפיר. סיכום:מוקד עוות רקמתי הנעלם בקומפרסיה ללא ממצא חשוד בבדיקת סונר. המלצות: מעקב ממוגרפיה לצד שמאל בלבד בעוד 3-4 חודשים. *אמא שלי בלחץ היסטרי, יש ממה לדאוג? היא לחוצה כי הרופאה זימנה אותה למעקב.. והיא חושבת שאם הכל היה תקין לא היה צורך במעקב. תודה רבה וסופ"ש נעים

תרגיעי את אמך, הרושם הוא שהכל תקין, בשביל להיות בטוחה ביקשה הרופאה המומחית לחזור על הצילום. אני ממליצה שגם תהיו במעקב של כירורג שד. לא לדאוג ושבת שלום לאמא ולך!

מנהל פורום כירורגיית שד