חשד פיברואדנומה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/05/2017 | 07:40 | מאת: ימית

היי סמדר, אני בהריון בתחילת חודש שביעי, לפני כחודש חשתי במישוש בשד גוש כמו גומי קשיח ,מציק בנגיעה ומרגיש כמו דמוי ביצה. הלכתי לכירורג שד שבעת מישוש אמר שסבירות שזוהי פיברואדנומה, הפנה אותי לאולטרסאונד שד, באולטרסאונד הטכנאי לא חידש הרבה ואמר שזהו גוש נמוש חלק ונייד וסיווג אותי כBIRAD 4a F-לצערי אני סקרנית והתחלתי לברר אודות הסיווג והבנתי מכך שמדובר בממצא עם סיכוי נמוך עד בינוני למשהו ממאיר :( ואני ממש בלחץ ואמורה לעבור מחר דגימת ביופסיה. אני ממש בלחץ אודות הממצא ועוד יותר מהסיווג ,אם רוב הסיכויים שזוהי פיברואדנומה למה הדירוג הוא BIRAD 4a.אני חוששת להריון ולעובר ואני לא מצליחה להירגע . ועוד משהו,הכירורג שד אמר לי שלדעתו זה משהו ישן ולא יתכן שהופיע פתאום ויכול להיות שגדל בעקבות הורמוני ההריון. האם יתכן שיגדל בתקופה כזו? והאם עליי לדאוג? אני מנסה לשמור על אופטימיות אבל זה לא נותן לי מנוח אשמח לעזרה!!!

היי, נשמע שאת דואגת מדי. דרגת החשד היא נמוכה ולא נמוכה-בינונית, דבר שאומר ש90% מדובר בממצא שפיר. תנשמי עמוק, תוך שבוע תהיי רגועה עם תשובה. בהצלחה!!

22/05/2017 | 08:01 | מאת: ימית

וואי ממש תודה על התגובה המהירה! כן אני נוטה להילחץ מדברים כאלו המון המון תודה לך! הרגעת אותי!

מנהל פורום כירורגיית שד