סיכונים אפשריים בפיברואדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

19/04/2017 | 17:02 | מאת: טל

שלום רב, בת 30. לפני כשנה עברתי ניתוח להוצאת פיברואדנומה בקוטר של כ5 ס"מ (אשר גדלה עם השנים). קיימים גושים רבים נוספים, מפוזרים בשני השדיים (בעיקר פיברואדנומות ומס' מועט של ציסטות), אך הם עדיין קטנים יחסית וכרגע מומלץ מעקב בלבד, זאת למעט גוש אחד שהגיע לכ4 ס"מ תוך פחות משנתיים (באזור שונה מהגוש שהוצא לפני כשנה). לא בוצעה ביופסיה, אך הגוש אובחן כפיברואדנומה ע"י 2 כירורגי שד. ההמלצה כמובן היא שוב ניתוח... לאור נסיון העבר שלי עם הניתוח וכן לאור ריבוי הפיברואדנומות, אני מעדיפה שלא לבצע כרגע ניתוח נוסף. והשאלה- האם קיימים טיפולים אפשריים נוספים להסרת פיברואדנומה? מה הסיכונים באי ההסרה? האם ניתן להסתפק במעקב בלבד (באמצעות U.S) אחת לחצי שנה? תודה רבה

שלום לך, ראשית אמליץ שהגוש הזה יעבור ביופסיה על מנת לדעת בוודאות שמדובר בפיברואדנומה ולא גוש אחר, משום שגדל במהירות לפי תיאורך. גושים שגדלים במהרה יכולים להיות בעלי אופי יותר אגרסיבי מפיברואדנומות פשוטות ולכן מומלץ להסירם לאחר דגימתם. מעקב בus אינו טיפולי ולא מועיל במקרה זה. סבירות גבוהה שמדובר בפיברואדנומה אך אין כלי אמיתי לדעת שמדובר בממצא כלומי, אם כך היה- לא היינו עוקבים כלל אחר גושים בשד בהצלחה ושבוע טוב!

19/04/2017 | 17:44 | מאת: טל

תודה רבה על התגובה המהירה!! לדברי הכירורגים עימם התייעצתי (ואצלם אני במעקב), אין טעם בביופסיה, כיון שהאבחון לפיברואדנומה הוא וודאי מבחינתם. האם להתעקש בכל זאת? ובכל מקרה, בהנחה והתוצאת הביופסיה תראה על פיברואדנומה- מה הם הסיכונים באי ההסרה? האם ישנן דרכים נוספות לטיפול/ הסרה, שלא באמצעות ניתוח?

שאלת לדעתי - ושוב אאמר שלפני ניתוח צריך לדעת שלא מדובר בפיברואדנומה שעברה שינוי, שאז הניתוח שונה ואני אישית לא מנתחת בלי ביופסיה מוקדמת. לגבי טיפולים נוספים- יש מכונים שמבצאים תהליך הקפאה לגוש ואז הוא נעצר ואף קטן. מדובר בפרוצדורה לגושים קטנים מהמדובר ובשיטה פחות מקובלת..

19/04/2017 | 18:05 | מאת: טל

אחדד, אינני מעוניינת בביצוע ניתוח. מה הסיכונים שאני נחשפת אליהם במקרה כזה? עד כמה שהצלחתי להבין מהאינטרנט, פיברואדנומות (גם מסוג ''אלים'' יותר שחוזרת שוב ושוב), אינן מזיקות ואינן סרטניות. מדוע חשוב להסיר אותן? שוב, תודה!

כל עוד מדובר בפיברואדנומה אז קלינית יכולים לגדול ולגדול עד עיוות שד וניתוח גדול וצלקת גדולה.. אבל כשהן גדלות במהרה- עד שהן לא בחוץ לא ניתן לדעת בודאות שלא עברו שינוי מורפולוגי לגוש מסוכן יותר ולכן מומלץ להסירן

19/04/2017 | 18:29 | מאת: טל

תודה!!! ערב טוב

24/04/2017 | 20:39 | מאת: מיטל

מיטל שלום, סליחה שאני נדחפת לשרשור.אני לפני ניתוח להסרת פיברואדנומה.אני ממש מפחדת....אודה לך אם תשתפי אותי לגבי ההליך....ההחלמה. ...תודה מראש

מנהל פורום כירורגיית שד