יש לי עוד שאלה אחרונה ומלא תודה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

17/05/2016 | 17:31 | מאת: אורנה

דר סמדר המקסימה, כתבתי לך כמה פעמים וענית לי בסבלנות. לקחתי החלטה להוציא את הציסטה/גוש וקבעתי תור לניתוח ללא ביופסיה. אגב, שאני נוגעת בגוש מפחד הציצי/המקום כואב אבל הכאב נעלם אחר כך. את כתבת לי: "בודאי לא מומלץ לעבור ניתוח שמרבית הסיכויים שהוא מיותר, מה גם שנהוג לנתח לאחר תשובת ביופסיה שכן סוג הניתוח תלוי בתוצאה." השאלה שלי, הוצאתי את הגוש/ציסטה והוא שפיר לחלוטין. יכול להיגרם נזק בטווח הרחוק בהוצאתו כלומר, יכולים להתפתח שם עוד גושים או איזה נזק אחר שמחטטים סתם ללא צורך? נאמר לי שלעיתים עדיף לא לגעת כדי לא לעורר דברים אחרים. עדיין יכולה לבטל את הניתוח חשוב לי דעתך. לא אמרתי לך את גילי ואני בת 63 (קשישה). המון תודה על הסבלנות והסובלנות. תבורכי, אורנה

הסרת גוש לא מעוררת דבר ואין השלכות עתידיות פרט לצלקת/כאבים במקום בהצלחה בדרכך!

מנהל פורום כירורגיית שד