פיברואדנומה בגודל 4 ס"מ

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

03/04/2017 | 20:37 | מאת: מיטל

שלום רב, כיום אני שנה לאחר ביופסיית שד.הממצא: פיברואדנומה.כל 4 חודשים אני במעקב. בחודש נובמבר הגודל שלה היה 2.8 ס"מ והיום, לאחר 4 חודשים גדלה ל 4 ס"מ. שוקלת לעשות ניתוח להוצאתה. אשמח לשמוע על הסיכונים בניתוח, על הפרוצדורה הרפואית- הרדמה מקומית/ מלאה, התאוששות, אשפוז/ שחרור לאחר כמה שעות. האם היית ממליצה לי להוציא אותה? רוב תודות!!!

היי, הפיברואדנומה הזו צריכה להיות בחוץ משום שגדלה תחת מעקב. מדובר בפרוצדורה קלה המבוצעת לרוב בהרדמה כללית עם הקפדה על צלקת אסתטית במיקומים אסטרטגיים (סביב העטרה, תחת השד וכו') הניתוח אורך כחצי שעה נטו וכשעה ברוטו בערך. לאחר מספר שעות משתחררים הביתה. לא לדאוג, מדובר בניתוח קל!

03/04/2017 | 20:45 | מאת: מיטל

תודה רבה על המענה המהיר!!! תוך כמה זמן החלמה מהניתוח?אחרי כמה זמן ניתן לחזור לשגרה?

לרוב ניתנת מנוחה של 10 ימים בבית, אך מדובר בכאב קל מקומי שחולף עם אופטלגין ודומיו, ורוב המטופלות לא נזקקות אף לזה. ניתן לבצע פעילות בסיסית מלאה וממש לא מרותקים למיטה בשום שלב..

03/04/2017 | 21:40 | מאת: Nיטל

שוב תודה רבה על המענה המהיר!!!האם את ממליצה להוציא אותה בהקדם או אולי אפשר לחכות חודשיים (אהיה בחופש גדול).האם צמיחה של 1 ס"מ תוך חודשים נחשבת למהירה ומסוכנת?

זו גדילה יחסית מהירה? חודשיים עד לניתוח זה סביר ברוב המקרים. דברי איתה שלא תגדל

03/04/2017 | 21:52 | מאת: מיטל

היא לא ממושמעת... אין טעם לדבר איתה... אני מבינה שזו לא נחשבת גדילה מהירה מדברייך... מה יקרה אם במהלך החודשיים היא תגדל ? זה מסוכן? האם עדיף לא להתמהמה?הגיוני שיש לי כאבים בשד בגללה?

גדילה מהירה גורמת לצלקת ארוכה יותר ולעתים רמז לכך שהגוש משנה את אופיו. שוב, בהחלט סביר חודשיים לניתוח

04/04/2017 | 21:38 | מאת: מיטל

ערב טוב, בהמשך להתכתבותנו אשמח לדעת האם מבצעת ניתוח להוצאת הפיברואדנומה? אם כן, היכן ומתי המועד הקרוב ביותר לבצע את הניתוח?

מוזמנת ליצור קשר בטלפון בראשית הפורום

מנהל פורום כירורגיית שד