אולטראסנד שד תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

20/03/2017 | 10:17 | מאת: אפרת

אני בת 38 מזה 3 שנים הולכת למעקב שנתי אצל כירורג שד ואולטראסנד שד אין גורמי סיכון במשפחה.הכל היה תקין כל השנים.לפני שבועיים הוצעתי התקן רגיל והתקינו לי התקן גניס עם הורמונים שבוע לאחר מכן היה לי תור לאולטראסנד שד ואלה הממצאים:בימין שתי ציסטות כאשר הגדולה 0.48 ס"מ בשעה 9 בסריקה של בית השחי ב.מ.פ.בשמאל:ציסטות בודדות בגדלים עד 0.59 סמ בשעה 2.בשעה 2 קשרית לימפה בגודל 1.02 סמ מראה סונוגרפי תקין.בשעה 1 רובד פיברוציסטי דמוי גוש גודל 1.17 סמ.בסריקה של בית שחי ב.מ.פ. אני בלחץ והתור רחוק לכירורג שד וחושבת שעשיתי טעות שהתקנתי התקן עם הורמונים אשמח לתשובתך.תודה

שינויים הורמונליים אכן גורמים במקרים רבים לשד לייצר ציסטות ולעבור שינויים. עם זאת ציסטות אינן ברות סיכון ולכן אם אין לך כאבים ותחושת לחץ חדשה בשדיים - אין סיבה להסיר ההתקן בשלב זה.

20/03/2017 | 11:02 | מאת: אפרת

תודה על תשובתך המרגיעה.יש לי תחושת מלאות בשד ולא לחץ שלא הייתה לפני האם תקין?

נשמע שכן.. בכלל אופן תשובי לחוות דעת של הרופא שלך.. שבוע טוב !

מנהל פורום כירורגיית שד