שאלה בנושא ממצא בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

22/02/2017 | 22:13 | מאת: שאלה

שלום,יש לי שאלה אני היום עברתי us שד למעקב בגלל פיבדלומה שיש לי השד שמאל מזה כ 3 שנים .באותו שד התגלה בשעה 12 כ 4 סמ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 7 מ״מ סונוגרפי שפיר ,ללא הספקת דם בתוכו .יש לציין שמדובר בממצא חדש משום שה us האחרון שעשיתי היה ביולי 2016 והממצא הזה לא היה.מה דעתך? האם מדובר במשהו מסוכן?האם כדי לעשות ביופסיה?הומלץ לי לחזור למעקב בעוד חצי שנה .אני ממש ממש בלחץ

כפי שאת אמרת- הממצא אינו חשוד והומלץ על ביקורת בעוד 6 חודשים... אז אין סיבה לדאגה, אם עדיין לא נוח לך פני לכירורג בקופת החולים וישקלו לעשות לך ביופסיה על מנת שלא תהיי חרדה ככ מהממצא

23/02/2017 | 13:19 | מאת: שאלכ

תודה רבה לך על התגובה המהירה. רציתי לדעת מה דעתך?אם זה ממצא חדש שלא היה קיים ביולי 2016 ואין הספקת דם בתוכו ,האם זה יכול להיות משהו חשוד? האם את היית ממליצה לעשות ביופסיה ??

כאמור אם החליטו לעשות ביקורת בעוד 6 חודשים אז לא חשוד.

23/02/2017 | 14:23 | מאת: שאלה

שוב תודה רבה רבה על תגובתך המהירה, הנעימה והמקצועית תודה. רק עוד שאלונת קטנה -בעיקרון ממצא שהוגדר-כגוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 7 מ״מ סונוגרפי שפיר ,ללא הספקת דם בתוכו.זה זה נחשב כשפיר או כחשוד?כי בכול זאת ביקשו ממני לחזור בעוד חצי שנה.ושוב תודה רבה רבה על התגובה הנעימה והמהירה שלך .

מנהל פורום כירורגיית שד