תינוק שלא עוקב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/09/2003 | 15:00 | מאת: מיכל נתן

דר' נוימן שלום, אני אמא לתינוק כבן חודשיים כמעט , אשר להערכת רופאת טיפת חלב לא עוקב אחר חפצים , הופנתי לבדיקת עיניים אצל נירולוג , כמובן מאוד נלחצתי משום שלדעתי הילד כן רואה שאלותיי הן: האם ילד שלא עוקב הוא ילד שלא רואה ? מהי סתימה בשק הדמעות ? האם תוכל לתת לי סימנים / דרכים לבדוק שאכן הילד רואה עד שרגיע לרופא עיניים . בתקווה לתשובה מרגיעה . בתודה מראש , נתן מיכל

09/09/2003 | 22:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגב' נתן שלום וברכה. אחד המצבים היותר מלחיצים להורים, וברוב המכריע של המקרים מסתיים בכי טוב!! הילד צריך בדיקת עיניים מלאה, כולל תשבורת ומצב הרשתית ועצב הראיה על ידי רופא עיניים ילדים. אם הבדיקה המלאה תקינה, ואין בעיות כלליות אחרות, הסיכויים הם 99% ויותר שמדובר רק בהבשלה מאוחרת של עצבי הראיה. זה וריאציה של ההתפתחות הנורמלית, לא ממש פתולוגיה, והילדים האלו מפתחים ראיה תקינה לחלוטין, אם כי קצת יותר לאט. אני רואה בערך 2 ילדים בחודש שמופנים אלי מסיבה זו, (והמזכירה יודעת לקבל אותם כדחופים, בגלל הלחץ הרב והמובן של ההורים), ועד היום בכל!! אלו שהבדיקה הראשונית המלאה היתה תקינה, התפתחה ראיה תקינה לחלוטין. כמובן שאם יש ממצא פתולוגי בבדיקה הראשונים, זה כבר סיפור אחר. בקיצור, חבל על הלחץ- להבדק מהר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה