רוחק ראייה???

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2003 | 21:56 | מאת: יסמין

שלום רב! בקצרה-כתבתי לך שלביתי בת ה-3.5 אובחן אחרי טיפות 4.5+. בבדיקה רגילה היא רואה מצויין וזאת במרחק גדול. בשגרת היום יום גם כן אין אני רואה משהו חריג שדורש התיחסות מיוחדת. לקחתי אותה לרופא-מומחה נוסף שיחווה את דעתו ויסיר דאגות מליבי ואכן אחרי ארבע בדיקות בערך הוא קבע חד משמעית שאין צורך שהילדה תרכיב משקפיים: המחשב אכן הראה שיש לה פלוסים אך בבדיקה אחרת שבה הוא רצה לראות איך היא רואה עם המשקפיים הילדה לא הצליחה לראות כלום- או שראתה מטושטש. הרופא ביקש מעקב אחר הילדה לעוד כחצי שנה. אנא חווה דעתך- האם המודאגת.

08/09/2003 | 09:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליסמין שלום, המומחה הנוסף היה רופא עיניים לילדים?? רופא עיניים שלא מתמחה בילדים, גם אם הוא מומחה ידוע בתחום עיניים אחר, בדרך כלל לא מתאים למעקב ראיה פזילה ותשבורת בילדים עם רוחק ראחה לא מתוקן. בדיקת התשבורת היתה רק על ידי מחשב? עם טיפות הרחבה והמתנה של שעה? לגבי זה שה+ מפריע בהתחלה: ודאי שמפריע בתחילה, הילדה רגילה לתת את עודף ה+ בעצמה, עם כל החסרונות הנובעים מכך, ויחד עם המשקפיים יש טשטוש . לאחר שמשחררת את ה+ העודף, תראה טוב במשקפיים. מה חדות הראיה לציורים בכל עין? אל תשכחי שאם היא באמת 4.5+, זה אומר שלקרוב, במרחק קריאה שבו אדם רגיל נותן 3.0+, היא צריכה לתת 7.5+, וזה לא נוח בשום גיל. עלול לגרום להמנעות מעבודה לקרוב (לימוד אותיות ומספרים, ציור ממושך וכד, להופעת פזילה מקרוב, ואם יש הבדל בין העינים, גם לעין עצלה.) עם כל זה, בגיל 3.5, לא כל ילד עם 4.5+ חייב משקפיים. תלוי בממצאי הבדיקה (כולל הערכה מדוייקת של נטיה לפזילה לקרוב) וכן במעקב צמוד. אם רואים (אני בודק את המקרים הגבוליים האלו כל 4 חדשים) שהמספרים יורדים לכוון הנורמלי, ולא מופיעה פזילה או קושי לקרוב, זה יכול להיות עדיף. אם גם בהמשך התשבורת נשארת אותו הדבר, תזדקק ללא ספק למשקפיים. מילת המפתח היא מעקב צמוד ולחפש את ההפרעות הספציפיות הנובעות מרוחק ראיה לא מתוקן. (מצטער על התשובה הטכנית, אבל הנושא הזה (רוחק ראיה בילדים) הוא הנושא בו אנו רואים הכי הרבה שגיאות טיפוליות הנגמרות בעין עצלה)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה