משקפיים לקריאה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2003 | 19:36 | מאת: לאו

שלום רב אני בת 43 והתחלתי להרגיש בעייה בקריאה. הלכתי לאופטומטריסט שנתן לי משקפיים מספר 0.75 בכל עין. אבל לאחר קבלת המשקפיים אמנם אני רואה טוב יותר אבל מתעייפת מאוד בקריאה אני לא מצליחה לקרוא יותר מ10 דקות. האופטומטריסט אמר שיש לי בעייה במיקוד הראייה והמליץ לי על תרגילים. האם תרגילים אמנם עוזרים? עלי לציין שהיייתי גם אצל רופא עיניים שאמר שאין לי בעיית מיקוד אלא בעייה במשקפיים. האופטומטריסט אמר שאין בעייה במשקפיים. איני יודעת מה לעשות מי צודק? האם רופא עיניים לא מבין באופטרומטריה? אשמח לקבל תשובה

07/09/2003 | 19:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללאו שלום את צריכה בדיקת תשבורת (="מספר" המשקפיים) עם טיפות להרחבת האישון. ייתכן מאד שיש לך רוחק ראיה לא מתוקן, ואת צריכה מספר גדול יותר לקרוב. כמו כן ייתכן שיש לך גם בעיית מיקוד, שווה בדיקה לאחר שמוודאים את מספר המשקפיים כאמור. (חוץ מזה, אני נוהג להתחיל עם 1.25+ לקריאה בגילך, בגלל שעם 0.75+ לעיתים קרובות יש שיפור, אך לא מספיק) דר. נוימן

08/09/2003 | 15:41 | מאת: לאו

תודה על התשובה המהירה יש י שאלה נוספת למי לפנות לאופטומטריסט או לרופא עיניים? האם בכללית יש אופטומטריסטים?

10/09/2003 | 23:32 | מאת: אייל ברקו - אופטומרטיסט

שלום לאו ודר' נוימן לאו, מאוד יכול להיות שהמספר לא מספיק חזק, ואולי אפילו צריכה מספר שונה בין שתי העיניים, יכול גם להיות שנתינת מספר מקרוב גורמת לך לבעיה אחרת, תפקודית של העיניים שאותה ניתן לפתור ע"י תרגילי עיניים מרובים, או בפשטות יותר ע"י משקפיים עם פריזמות. דר' נוימן, לפי דעתי אי-אפשר להכליל מראש ולתת אדישן של 1.25 לפי הגיל, מפני שלכל אחד יש עיניים שונות, צורכי ראיה שונים, אורך ידיים שונים, הרגלי עבודה שונים, כושר מיקוד שונה יחסית לגיל ועוד, דורש בדיקה מדוקדקת, כולל האפשרית של יציאה לEXO גבוה בעקבות ניתנת ה(+) מקרוב. בגילה אין צורך מנסיוני, בטיפות הרחבה, גם אם היא היפרופית סמויה בבדיקה סבלנית אפשר להוציא זאת ממנה. אשמח לתגובות. אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה