תיקון פזילה דרך התרגילים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/09/2003 | 22:17 | מאת: נטליה

לד"ר נוימן שלום רב ביתי נולדה עם פזילה לא קבועה בשתי עיניים (במיוחד בעיין שמאל) היא נותחה בגיל 3.5 שנים איך עדיין יש פזילה של 11 מעלות (בעין שמאל) היום היא בת 8 .הראה שלה תקינה .היא מרכיבה משקפיים לתיקון פזילה . ימין -+100 ,צילינדר -125 ,AXIS 6 שמאל-+150 ,צילינדר -075,AXIS-1 הפזילה עדיין לא קבוע ,במיוחד היא מתגלה במצבים של מתח או עיפות. שאילה אלך- האם יש דרכים לשפר את השארית הפזילה דרך תרגילים ? אתה המלצתה על מומחה מרעננה שעוסה את זה.האם אפשר לקבל פרטים ? תודה מראש נטליה

07/09/2003 | 19:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנטליה שלום, התשובה העקרונית היא שבמקרי פזילה מסויימים תרגילים בהחלט יכולים לשפר. ובאופן ספציפי: 1- לא הבנתי את התשבורת, (מספרי המשקפיים), את רוצה לחזור על זה? 2- המלצתי אז על איוון הר, המקבל במרכז גירון ברעננה, לגבי מקרה ספציפי של פזילה החוצה לסרוגין (Intermitan exotropia), שלא נותחה קודם. אני לא בטוח שהמקרה של הבת שלך ממש דומה. (אגב- שמעתי ממנו שהילד/ה מהשאלה ההיא פנו אליו והוא נתן להם את התרגילים, מעניין מה תהייה התוצאה)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה