בעיות בזמן קריאה בנוסף לקוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/09/2003 | 13:13 | מאת: Kathy

שלום. אני בת 14 ומגיל 8 מרכיבה משקפיים. אני קצרת-ראיה, יש לי מספר 4- בימין, ו4.5- בשמאל. בדרך כלל לא הייתי מרכיבה משקפיים בעת קריאה ולא הייתה לי שום בעייה, אך לפני כחצי שנה התחלתי לראות מטושטש גם בזמן קריאה. לפעמים הייתי תופסת את עצמי קוראת ממרחק של 20 ס"מ מהעיניים, אולי אפילו פחות. כשהכתב לא קטן מאד לא נח לי לקרוא עם המשקפיים, יש צריבה וכאבים בעיניים; אך כשהכתב קטן מאד (כמו בהוראות שימוש של תרופות או חלק מהמילונים) אני מרכיבה את המשקפיים, כי בלעדיהם אני מסוגלת לקרוא רק משפט או שניים, אפילו אם אני מקרבת את פניי לכתוב. האם אני צריכה משקפי קריאה בנוסף למשקפיים לראיה לרחוק? האם יש דבר כזה ביפוקאל עם עדשות מקטינות (מכיוון שהעדשות במשקפיים שלי מקטינות), או שמא אני צריכה גם משקפיים עם עדשות מגדילות? תודה מראש.

07/09/2003 | 19:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לKathy שלום. שאלה טובה. כללית, רוב הסיכויים שאת צריכה משקפיים עם התיקון מינוס (מה שאת קוראת משקפים מקטינים) במספר המלא שלך, (כפי שנקבע בבדיקה עם טיפות הרחבה!!) , ולהרכיב אותם כל הזמן. לא אמור להיות לך קושי או תחושה לא נוחה בעיניים גם עם כתב קטן במרחק רגיל. אם יש לך, ייתכן וקבלת מספר חזק מדי, ואת צריכה לתת קצת כח פלוס לקרוב, כדי לפצות על זה. (כדי למנוע את זה נוצרה הבדיקה עם הטיפות.) לעיתים רחוקות יש ילדים המתקשים לעשות את הפוקוס לקרוב. במקרה כזה ניתן לעשות משקפיים ביפוקליים או מולטיפוקליים, (פחות מינוס בחלק התחתון) אבל ממש רק אם אין ברירה, ועדיף לך להתייעץ לפני כן עם רופא עיניים המתמצא בנושא, בנוסף לאופטומטריסט. (עניתי לך בפירוט כי לפי השאלה נראה שאת מבינה עניין. את בטוחה שחברת את כל השאלה לבד???)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה