חיידק הפסודומונאס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/09/2003 | 12:59 | מאת: ענת

לבני בן החודשיים גילו לאחרונה בעין את החיידק. מאחר והיתה לו דלק בעין עוד בבית החולים, (ואז טופל בטנטיביוטיקה רגילה שלא עזרה), נוצר מצב שהחידק היה בעיניים חודשיים. האם יש חשש שבפרק זמן זה הספיק להיווצר נזק בקרנית? האם לאחר גמר הטיפול הוא בסיכון גבוה יותר מילדים אחרים להידבק שנית?

06/09/2003 | 13:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, צריך לבדוק את הילד, אם כעת הכל תקין לחלוטין, קרנית זכה וכו- אין סכנה. (הרבה פעמים הפסאודומונס צומח בגלל זיהוםשל התרבית אך בעין לא היתתה באמת דלקת מהפסאודומונס, אלא מגורם "טריוויאלי" יותר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה