פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/09/2003 | 21:42 | מאת: ש.ס.

שלום רב! בני בן שמונה וחצי מרכיב משקפיים מגיל שלוש עם מספר מאד גבוה 9+ כל שנה בהמלצת רופא העיניים אני לוקחת אותו לבדיקת עיניים וב-3 שנים האחרונות לא השתנה המספר. ובעין אחת יש לו גם פזילה שלדברי הרופא אמורה להסתדר עם השנים וזו אחת הסיבות שהוא לא מוריד לו את המספר במשקפיים. מגיל שלוש אמרו לי שהיא תסתדר עם השנים. ברגע שהוא מסיר את המשקפיים מבחינים בפזילה, ושאלתי היא האם היא עדין יכולה להסתדר או שצריך אולי לנתח אותו ומתי באיזה גיל? כי הוא רוצה לנסות עדשות מגע וגם על כך אני מבקשת לברר האם לא מוקדם מידי, שמעתי שיש עדשות שמחליפים אותם אחת לחודש, אם תוכל לתת לי הסבר קצר על כך, מודה.

06/09/2003 | 12:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לש.ס. שלום, האמת שזה קצת יותר מדי למסגרת של פורום וירטואלי, אבל אנסה: בדרך כלל רוחק הראיה אכן יורד עם ההתבגרות אבל לא תמיד. מה עוד שגם את ירד במספר דיופטריות, עדיין ישאר עם רוחק ראיה גבוה, פזילה משנית, ויזדקק למשקפיים. העובדה שהוא פוזל כאשר הוא מסיר את המשקפיים היא חלק ממצב רוחק הראיה ולא צריכה להטריד אותך. הוא פשוט צריך להיות כל הזמן עם תיקון (משקפיים או עדשות מגע). ניתוח רק למקרה שיש שארית פזילה למרות משקפיים בכח מלא, או במילים אחרות, כל זמן שאינו פוזל עם המשקפיים- אסור לנתח. יכול להרכיב כבר עדשות מגע, כל זמן שמטפל בהן נכון ולא ישן איתן. דר. נוימן

07/09/2003 | 18:55 | מאת: ש.ס.

דר' נוימן שלום! תודה על ההסבר וענית לי על כל מה שרציתי לדעת שכמובן בכלליות. והשאלה הנוספת האם בעדשות הפזילה גם לא תיראה כפי שלא רואים אותה עם משקפיים? ושוב תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה