דנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/09/2003 | 13:31 | מאת: בהמשך ל- duane's syndrome

לדר' נוימן שוב שלום, אנו מתכוונים לקחת את בתנו לבדיקה נוספת, אך עד אז.. אנא - אם תוכל לספק לנו מידע אודות הענין שבמידה ואכן מדובר בזה לפחות נהיה מעט מוכנים.. האם כל מצב מולד כזה מצריך התערבות כירורגית?, האם מדובר בניתוח קוסמטי או גם רפואי?, האם זה נחשב לניתוח מסוכן וקשה?, מהם סיכויי ההצלחה בניתוח בודד ומהן ההשלכות אח"כ? אנא, התיחס לשאלותינו, אנו מאד מוטרדים, בברכה, זוג הורים

02/09/2003 | 20:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להורים שלום, לא כל DUANE'S מצריך ניתוח, ואני בדרך כלל מצליחים בניתוחים אלו. לא ברור לי למה אתם "קושרים את העגלה לפני הסוס". קחו את הילדה לבדיקה כבר, ואם יש לה אכן DUANE תקבלו מהרופא את כל ההסברים הרלוונטים לגבי המצב הספציפי שלה, (כן או לא ניתוח, בעיות נלוות- יש בסינדרום זה לעיתים גם בעיות נוספות כגון שמיעה). אם אין לה, אז למה להלחץ לחינם בגלל מחלות שאין לה? (אם התכוונתם לפנות אלי, אמרו ליפה (המזכירה) שביקשתי לתת לכם תור כבר במרפאה הקרובה, מקסימום זה יצא מאוחר בערב) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה