צילינדר לילדה בת 2.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/12/2016 | 15:38 | מאת: סיון

היי היינו אצל רופאת עיינים והיא אמרה שיש לילדה צילינדר של 1.3/4 ונתנה לנו מרשם למשקפיים לתיקון צילינדר . השאלה שלי אם זה באמת יכול לתקן את הצילינדר ובע"ה נוכל להוריד את המשקפיים . תודה

10/12/2016 | 09:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיון שלום, יש כאן טעות נפוצה שנובעת מהגדרה שונה של המושג "תיקון" אצל הרופא ואצל האמא: המןנח "צילינדר" אומר שהקרנית לא סימטרית, והאור לא מגיע לפוקוס מדוייק על הרשתית, יש "שגיאת תשבורת צילינדרית" כשהרופא אומר שמהשקפיים "מתקנים" את הצילינדר, הוא מתכוון שכאשר הילד מרכיב את המשקפיים, השגיאה הצילינדרית בתשבורת (הסטיה של קרני האור מהמוקד הנכון בעין) מתוקנת, וכעת האור בפוקוס על הרשתית וניתן לפתח חדות ראיה טובה ולמנוע/לתקן מצב של עין עצלה. זה קורה רק בזמן שהילד מרכיב את המשקפיים, ולעובדה שמרכיבים משקפיים אין שום יכולת לשנות את עצם העובדה שהקרנית לא לגמרי סימטרית ויש לעין הזו שגיאה צילינדרית. האמא, לעומת זאת, מבינה (אם לא הוסבר לה היטב) שהמשקפיים "יתקנו" את עצם הבעיה, כלומר לא תהייה יותר שגיאה צילינרית בעין, גם כאשר לא מרכיבים את המשקפיים. זה כמובן לא יכול לקרות. בלי קשר להרכבת או אי הרכבת משקפיים, בחלק גדול מהמקרים, העין משתנה עם הגדילה של הילד, והשגיאה הצילינדרית יכולה להעלם, ויחד איתה גם הצורך במשקפיים. מקווה שזה יותר ברור עכשיו. אם לא,אנא פני שוב לרופא שיסביר לך ויענה על שאלות הבהרה שלך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה