עיניים- בת שנה וחצי.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/08/2003 | 22:40 | מאת: דנה

לדר' נוימן שלום, שאלתי היא בנוגע לבתי בת השנה וחצי: מאז שנולדה הבחנו שעין אחת שלה נראית קטנה במעט מהשניה וכן נראה כי כאשר היא מפנה את עיניה לצד ימין (לכיוון העין הקטנה ) אזי גלגל הען לא תמיד מגיע ממש עד לסוף הקצה החיצוני, אלא לידו.אציין כי הילדה נבדקה, אצל רופאה מנתחת לילדים, בדיקה מקיפה עם טיפות כשהיתה בת 5 חודשים עקב חשדנו. התוצאה היתה תקינה ונאמר לנו לגבי גודל העיניים כי מבחינה רפואית הכל תקין. לגבי ההבדל בין העיניים אכן הפער הצטמצם ולא בולט כמו שהיה. שאלתנו: האם בבדיקה בגיל כה מוקדם (5 חודשים) לו היה משהו חריג בעיניים ניתן היה לראות זאת?. ושאלה נוספת: קראתי בתשובותיך לכותבים, על בעיה של שיתוק עצב אלכסוני בעין. האם זהו דבר שמתגלה בבדיקה בגיל צעיר? והאם מה שצינתי עלול להיות תוצאה של בעיה מסוג זה. אודה לך על חוות דעתך והמידע. בברכה, דנה.

31/08/2003 | 13:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, המצב של מפתח עין קטן יותר, בעיקר כאשר העין פונה לכוון האף, (מבט שמאלה במקרה של עין ימין), עם הגבלה בתנועת העין במבט החוצה (מבט ימינה במקרה של עין ימין) , אם זה מה שאת מתארת, מתאים למצב שנקרא duane's syndrome. זה מצב מולד, ומצכיך לעיתים התערבות כירורגית. יש לוודא שאין מצב של עין עצלה. קחי את האבחנה הזו בערבון מאד מוגבל כמובן, הרי לא בדקתי את הילדה. בכל מקרה, כדאי לחזור על הבדיקה בגיל שנה, אז קל יותר לגרום לילד להסתכל לכוונים שונים ולבצע הערכה מדוייקת יותר של תנועות העיניים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה