האם בעיית מיקוד ראייה יכולה להתפתח עם הזמן?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/10/2016 | 13:08 | מאת: לבנה

אני בת 40 (מרכיבה משקפיים מילדות). בעבר יכולת לשבת לאורך זמן ולקרוא. אולם כעת יש לי בעיה להתמקד בקריאה לאורך זמן (בעיקר ממסך המחשב). בדקתי את הראייה ומספר המשקפיים/עדשות שלי תקין. האם יכול להיות שהתפתחה בעיה של מיקוד ראייה?

01/11/2016 | 18:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללבנה שלום, לא סביר, אם כי ייתכן. קרוב לודא שאת מפתחת קושי בראיה לקרוב שהוא טבעי ונורמלי (אם כי מעצבן...) שמופיע סביב גיל 40. פני לאופטומטריסט שיתקין לך משקפיים מולטיפוקליים, בהם הסגמנט התחתון משמש לעבודה לקרוב. (קריאה, מחשב). אם זו לא הבעיה, אז פני להערכת פזילה ומיקוד. לא סביר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה