דלקת בעין כבר 3 שבועות לתינוקת בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/10/2016 | 19:14 | מאת: שלומית

שלום, לבתי בת השנה וחצי יש דלקת בעין כבר כשלושה שבועות. לאורך כל התקופה היא מטופלת במשחת סינטו (בשבוע הראשון) ולאחר מכן בטיפות (TOBREX) במשך שבועיים, ועדיין ממשיכה עם הטיפות... כמובן בהוראת רופאת הילדים. אך עד כה, לא רק שהדלקת לא חלפה (העין דומעת ויש הפרשות צמיגיות דביקות ירוקות), אני אפילו חושדת שחלה החמרה מסוימת. זה בא לידי ביטוי בריבוי הפרשות ואדמומיות קלה בעפעפיים. כמו כן, ניכר שזה מציק לה יותר מבעבר. אשמח לקבל הכוונה מה עליי לעשות. האם להמשיך לשים לה טיפות (הרי זה טיפול שנועד להימשך 5-7 ימים ולא במשך שבועות ברצף)? האם אני לא עלולה להזיק לה במתן טיפול כה ממושך? ובכלל, מדוע הבעיה לא נפתרת ומה ניתן לעשות על מנת שהדלקת תחלוף? תודה רבה, שלומית.

25/10/2016 | 18:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלומית שלום, סליחה על האיחור. מקווה שהחלימה בינתיים, מכל מקום לא ניתן לתת המלצות טיפוליות בלי בדיקת המטופל. בכללי, אם עדיין יש דלקת פעילה, מציע שתתיעצי גם עם רופא עיניים, בנוסף לרופא הילדים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה