פזילה סמויה- הסבר ממצאי בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/08/2016 | 19:41 | מאת: טל

שלום רב בני בן 5 אובחן לפני כשנתיים עם פזילה סמויה בעין אחת, הראיה בשתי העיניים היתה טובה ודומה ולכן הומלץ על מעקב שנתי. היום בביקורת הרופאה אמרה שאם היה עולה לכתה א היינו שוקלים משקפי קריאה, אבל מאחר ועולה רק לגן חובה רב הסיכויים שזה יסתדר לבד עד עוד שנה ולא מזדקק למשקפיים. היא אמרה עוד משהו על כך שהוא בפלוס 2, אבל לא ממש הבנתי. שאלותיי: 1) מה המשמעות של פלוס שתיים? 2) מדוע שהראיה תשתפר עד עוד שנה בלי שום התערבות? זה דבר שכיח שהראיה משתפרת לבד ותוך שנה? תודה רבה

20/08/2016 | 14:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטל שלום אם הבנתי נכון, בדובר בילד עם תשבורת של 2+, חדות ראיה טובה, ופזילה אקומודטיבית (לא יודע מה זה בדיוק "פזילה סמויה". סמויה למי? מתי? מתי כן רואים אותה?. זה ביטוי " עממי" עם כל מיני פרושים...). מקרה גבולי, אני במקרה כזה, אם התיקון במשקפיים מיישר את הפזילה גם בזמן פוקוס לקרוב, בדרך כלל כן נותן ועוקב מקרוב. מסוג המקרים שרק הרופא שבודק את הילד יוכל לתת לך תשובה מדוייקת, (אם יש כזו, יש מקרים שהם גבוליים לטיפול). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה