ניתוח לתיקון פזילה בתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/08/2016 | 10:32 | מאת: קרן

בני בן 7 חודשים אובחן עם פזילה מולדת ומיועד לניתוח. נוטה כרגע להשתמש יותר בעין ימין ולכן בינתיים סוגרים את עין ימין עם רטיה לשעה ורבע ביום. נבדק פעמיים עם הרחבת אישונים, אין לו מספר. קיבלנו שתי חוות דעת שונות, האחת שצריך לחכות עד שעין שמאל תסתדר, כך שיפזול פעם בימים ופעם בשמאל באותה תדירות, ורק אז לנתח. זה יכול לקחת כמה חודשים רופאה שניה אמרה שאפשר לנתח עכשיו בלי קשר למצב העין ואפשר להמשיך בסגירות אחרי הניתוח. אשמח לדעתך בנושא. כמו כן האם יש טעם לסגור את העין ליותר משעה ורבע? או שעלול לגרום נזק? אחת הרופאות אמרה שאפשר אפילו שעתיים... אודה לתשובתך

12/08/2016 | 19:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקרן שלום שתי האפשרויות נכונות. אני נוהג לחכות עד דהעין העצןה משתפרת (פוזל לסרוגין בלי העדשה) אבל יש רבים וטובים (למשל פרופ גייטון מבולטימור, מ"אבות המקצוע" שלנו, היה מלמד שאכן אין הבדל ואפשר להמשיך לסגור לאחר הניתוח. אפשר לסגור יותר משעה וחצי. הצעה שלי במקום לנסות ללמוד קורס מזורז ברפואת עיניים, בחרי רופא שאת סומכת עליו ותני לו לנהל את המקרה, יותר בריא לכולם... בהצלחה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה