דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/08/2003 | 13:18 | מאת: איריס

לבתי, בת ה-3, יש קוצר ראיה, כ- 7-, והיא מרכיבה משקפיים. שמנו לב שהיא דומעת בזמן צפייה בטלויזיה. תוך 15-20 דקות. רופאת העיניים שלה לא התרגשה מכך. האם אכן זה תקין ולא דורש טיפול? תודה מראש, איריס

27/08/2003 | 22:54 | מאת: דר. נוימן

לאיריס שלום, בדרך כלל הפרעות תשבורת לא גורמות לדמעת. ילדים נוטים "לשכוח למצמץ" בזמן צפיה בטלויזיה ואז יש יובש ודמעת רפלקסיבית. לא ממש חשוב. פשוט וודאי שמספר המשקפיים נכון על ידי בדיקת תשבורת שגרתית. (עם קוצר ראיה גבוה כזה היא גם צריכה בדיקת רשתית מדי פעם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה