צלינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/08/2003 | 11:05 | מאת: אביטל

דר נוימן שלום! מה זה בדיוק צלינדר, וממה זה נובע? תוך כמה זמן אם בכלל ניתן לתקן זאת לגמרי בגיל 10 חודשים ע"י משקפיים ?( כאשר אין מספר , רק צלינדר) תודה.

27/08/2003 | 22:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאביטל שלום, צילינדר (או אסטיגמטיזם) פרושו שה"מספר" (+ או -) שונה בצירים שונים, והצילינדר מבטא את ההבדל בין הציר בעל הכח המכסימלי לזה בעל הכח המינימלי, והזוית של הצילינדר היא הזוית של אחד משני הצירים הללו. זהו מושג טכני באופטיקה, ואין צורך להבין אותו כדי להבין את הטיפול הנדרש. מספיק להתייחס אליו כאל שגיאת תשבורת, שניתן לתקן אותה על ידי עדשת משקפיים מתאימה. צריך לשקול לפי הגיל, התשבורת המדוייקת, פתולוגיות נוספות וכד. אם את בכל זאת רוצה, תוכלי למצא הסבר מפורט בכל ספר אופטיקה.

29/08/2003 | 21:16 | מאת: אופיר - אופטומטריסט

אביטל שלום חשוב מאד שילדך ירכיב את המשקפים צילנדר בגיל 10 חודשים יכול לגרום לעין עצלה אם אין שימוש במישקפים

30/08/2003 | 13:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאופיר שלום. אי אפשר לקבוע ש "חשוב מאד שהילד ירכיב משקפיים" רק על סמך העובדה שנמצא אצלו צילינדר לרוב הילדים בגיל מתחת שנה יש מעט אסטיגמטיזם. (רוב הרפרקציות הנורמליות בגיל זה נראות משהוא כמו 0.75-1.75+ .) אני רואה לפחות כמה כאלו בכל יום, וכמובן אף אחד מהם לא צריך משקפיים. אלו צילינדרים קטנים, סימטריים, ובדרך כלל חולפים מעצמם. להבדיל, תינוק עם צילינדר גדול, ובעיקר עם הבדל גדול בין העיניים, יכול בהחלט להזדקק למשקפיים מינקות כדי למנוע עין עצלה. אך אלו המיעוט, ובהחלט אי אפשר להגיד שכל ילד עם צילינדר בגיל 10 חדשים צריך משקפיים. כפי שאמרנו, תלוי בתשבורת המדוייקת. אתה מוזמן להתקשר אלי ל676644-068 אם תרצה לדון על זה יותר לעומק. דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה