פזילה למבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/08/2003 | 14:30 | מאת: @@@

אני בת 30 סובלת כבר 26 שנה מפזילה בשתי העניים נותחתי והפזילה נעלמה . לפני 3 שנים קיבלתי מכה והפזילה חזרה ויחד איתה גם אני מרגישה שראיה מרחוק פחות טובה וכן אני צריכה יותר להתאמץ השאלה שלי1 1. האם יש קשר בן חזרה של הפזילה להדרדות ריאה? 2. המליצו לי ניתוח פזילה האם כדאי לדחות אותו או שאם אני דוחה אני פוגעת בריאה? 3. האם אחרי הניתוח הפזילה יכולה לחזור? נ.ב. אני תמיד עם משקפיים מסםר 3 + צילינדר תודה

24/08/2003 | 23:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, יכול להיות קשר בין היכולת שלך להתגבר על רוחק הראיה (האם כולו מתוקן במשקפיים) ההדרדרות בראיה וחזרת הפזילה. דחיית ניתוח הפזילה לא תפגע לכשעצמה בראיה. הפזילה תמיד יכולה לחזור אחרי ניתוח מוצלח. (האם זו סיבה להשאר פוזלת? תלוי כמובן במידת הסבל הקוסמטי במצב הנוכחי). ייתכן שאת פשוט צריכה יותר + במשקפיים? מתי נבדקת לאחרונה עם טיפות לקביעת ה+ המדוייק?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה