פזילה אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/08/2003 | 13:23 | מאת: משה

אבקש לדעת מה מידת ההצלחה בניתוח פזילה קוסמטי אצל מבוגרים ואיך משתפרת מידת ההצלחה על ידי השימוש בשיטת הניתוח הדו שלבי כאשר השלב הראשון מתבצע בהרדמה כללית (ניתוק השרירים ותלייתם על חוטים) ושלב שני כאשר החולה מתעורר (כיוון סופי של השרירים ותפירתם)??

24/08/2003 | 22:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למשה שלום, שיעור ההצלחה עומד במבוגרים על כ-75%. (תלוי כמובן איך מגדירים הצלחה). השיטה שציינת (Adjustable Suturs) משפרת את סיכויי ההצלחה, אך גם לה יש תסרונות. (בעבר השתמשתי בה בכל ניתוחי הפזילה למבוגרים, היום קצת פחות). סה"כ, אם יש לך פזילה הגורמת לסבל קוסמטי, שווה לנסות לתקן.

25/08/2003 | 10:17 | מאת: משה

ד"ר נוימן, תודה על תשובתך המהירה. הייתי מעוניין לדעת מה החסרונות ב- Adjustable Suturs ובאיזו שיטה ניתוחית היית מציע לטפל בניתוח פזילה למבוגר ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה