צילנדר לבן 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/07/2015 | 23:27 | מאת: ריקי

שלום רב דר נוימן! בבני בן ה-4 אובחן היום בעין שמאל 3 ובעין ימין 4 ופלוס אחד (שטענה שמגן עליו קצת) כמובן שהופננו לקנות משקפיים. כמה שאלות ברשותך מה ההבדל בין מספר רגיל לצילנדר? הבנתי שעם צילנדר אין חדות אבל עם מספר מה הבעיה אם כך? אם לא נרכיב לו איזו תוצאה תתקבל? יש מצב שהעין תתוקן לבד עם הזמן? הוא לא הראה שום סימן שלא רואה טוב מהפוך הוא! מזהה תלתלי אבק על רצפה אפורה! תודה לך

18/07/2015 | 12:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לריקי שלום, אם הבנתי נכון, המספרים הם של הצילינדר. זו כבר הפרעת תשבורת משמעותית שמצריכה משקפיים, גם כדי לאפשר חדות ראיה טובה יותר (גם אני רואה תלתלי אבק על הרצפה בלי משקפיים, ואני 6.0-, מהלוח אני לא יכול לקרא), וגם כדי למנוע נזק קבוע בצורה של עין עצלה דו צדדית. לאיתים המספרים יורדים עם הגדילה, בלי קשר לטיפול. קשה להסביר בקצרה את ההבדל בין צילינדר להפרעת תשבורת ללא צילינדר, מציע (אם זה באמת מעניין) שתקראי קצת אופטיקה בסיסית ברשת ואז תחפשי על צילינדר (או אסטיגמטיסם). בהחלט צריך להרכיב משקפיים. (בהנחה שהבדיקה מדוייקת וזו באמת הפרעת התשבורת שלו.) בהצלחה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה