עייניים עצלות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/08/2003 | 20:52 | מאת: מיכל

ד"ר נוימן שלום רב בני בן ה- 3 אובחן עם רחק ראיה עין עצלה דו צדדי כאשר בעין ימין מספרו 6.5+ ובעין שמאל 6.5+1*90כמוכן נמצא צילינדר בעין אחת - הומלץ על הרכבה משקפיים למשך חודשיים ולאחר מכן בדיקה חוזרת. מדברי הרופא לא הבנתי 1 מהן ההשלכות של בעיה זו? 2. כיצד ניתן לטפל בה ? האם קיים ניתוח או כל טכניקה כרוגית אחרת לטיפול בבעיה ? 3. האם יש סיכוי כי הדבר יחלוף לאחר טיפול? 4. האם כדאי לפנות לחו"ד נוספת ? אודה באם תוכל לענות על שאלותיי. יש לציין כי לא חשתי עד היום כי לילד קיימת בעית ראיה כו חמורה וגם בגן לא חשו בכך.

24/08/2003 | 22:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, אם האבחנה נכונה (העובדה שאתם ובגן לא הרגשתם בכלום לא אומרת כלום. זו הסיבה שיש כל כך הרבה אנשים (אחד מכל 25!) עם עין עצלה, כפי שכבר ציינו כאן עשרות פעמים, כל ילד צריך בגיל שנה בדיקה עם טיפות, כדי לגלות את כל החברה האלו בגיל שנה, ולמנוע התפתחות עין עצלה לפני שהמצב הופך בלתי הפיך), הרי שהטיפול הנכון הוא משקפיים בתיקון כמעט מלא, כדי 1-לטפל בעין העצלה (שיפור הראיהׂ), 2-למנוע פזילה. 3-לאפשר עבודה נוחה לקרוב. (חשוב תמיד, אך במיוחד בגילים של לימוד קריאה). המשקפיים הם לפחות למספר שנים (אם תהייה ירידה במספרים) או לתמיד, (אם לא תהייה) מכיוון שמדובר באבחנה עם השלכות טיפוליות (משקפיים, לעיתים סגירות) לטווח ארוך, שווה אולי לפנות לעוד מישהוא בתחום שיחזור על הבדיקה ויאשר את האבחנה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה