הילדה לפעמים מתלוננת שהיא רואה "קטן"

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/08/2003 | 12:38 | מאת: צביקה

ד"ר נוימן שלום רב, יש לנו ילדה בת 6. לפעמים היא פתאום אומרת שהיא רואה "קטן". כאשר אנו מתחקרים אותה, היא אומרת שלא רואה טוב (הכל קטן). זה פתאום עובר אחרי מספר דקות. זה מופיע לפעמים (לפעמים מספר חודשים עד שמופיע שוב). קבענו תור לרופא עיניים אך אנו בלחץ. מה זה יכול להיות? תודה רבה.

24/08/2003 | 22:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לצביקה שלום, ראשית, קרוב לודאי שאין מה להיות בלחץ, רוב הדברים שגורמים להקטנה של העצם הנראה הם בתחום התשבורת ולא קשורים למחלות עיניים משמעותיות בגיל זה. ייתכן ולילדה יש רוחק ראיה, וכאשר היא "נותנת" לבד את ה + החסר, יש אפקט של הקטנה. לעיתים ילדים משתמשים בבטוי זה כדי להתלונן על לקוי ראיה. בקיצור- בדיקת עיניים יסודית כולל!!! בדיקת תשבורת בהרחבה, אמורה לתת את התשובה. (אם הבדיקה לא כללה מתן טיפות הרחבה ובדיקה חוזרת לאחר המתנה של 30-60 דקות, כאילו לא נבדקה). אנא כתוב לי מה היו הממצאים.

25/08/2003 | 16:47 | מאת: צביקה

ד"ר נוימן שלום רב, המון תודה על התשובה. הילדה נבדקה אצל רופאת עיניים (ללא הרחבת עישונים בינתיים. צריך לקבוע עוד תור). כרגע הרופאה אמרה שאין שום בעייה (6/9). אך נחכה ונראה אחרי הרחבת עישונים.

18/08/2019 | 22:25 | מאת: שי

גם לבן שלי יש את הבעיה הזאת צביקה תוכל ליצור איתי קשר תודה 0542286080

25/01/2022 | 18:58 | מאת: שלמה

גם הילד שלי פתאום רואה הכל מאד מאד קטן קטן... מפריע לו לכתוב, לקרוא, לאכול . הכל נראה לו רחוק... (רוכב משקפיים מגדלת מס' 4) זה מעורר בנו חרדה מה זה יכול להיות...

17/02/2023 | 21:11 | מאת: תמי

גם הילד שלי טוען שרואה אותי קטן( (בתשאול איתו הוא מתכוון לראש) כשאני קרובה אליו היינו אצל רופא עיניים עשינו בדיקה גם עם הטיפות הכל תקין ועדיין מתלונן על זה וכמו שאמרת יכול להתלונן יום אחר יום ויכול להתלונן כעבור חודשים אשמח לדעת מה זה יכול להיות

20/02/2023 | 16:25 | מאת: מעיין

היי , גם הילד שלי בן 8 התחיל להתלונן על זה.. הולך היום לרופאת עיניים… מה היה המצב אצלכם בימים אלה? האם זה המשיך?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה