שינוי זווית אחרי ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/03/2015 | 11:38 | מאת: רמי

היי שלום רציתי לשאול האם אחרי ניתוח פזילה אצל מבוגר שכאשר תוצאות הניתוח טובות יכול להיות מצב שבו זווית הפזילה תשתנה תוך זמן קצר אחרי הניתוח(נגיד שבוע או שבועיים) ואז תופיע פזילה? אם כן המקרה הזה נדיר או שזה מקרה שקורה הרבה פעמים? שאלה שנייה האם פריזמות יכולות לרפא את הפזילה או שהן רק עוזרות? תודה רבה מראש רמי

01/04/2015 | 03:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יכול לקרות. הפריזמה מונעת כפל ראיה, ובמקרים מסויימים עוזרת לשיפור קבוע של הזוית, אם מורידים בהדרגה את הכח שלה. ( כמו בפזילה פנימה וכפל ראיה לאחר ניתוח לפזילה החוצה)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה