עין שמוטה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/08/2003 | 22:27 | מאת: אלה

דר" נוימן שלום רב לבני (בן השלוש וחצי) יש מגיל צעיר תופעה של השמטות עין ימין כלפי מטה כאשר הוא עייף. מה צריך לעשות בנידון?? תודה רבה אלה

19/08/2003 | 10:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלה שלום, גלגל העין או העפעף? בשני המקרים יש צורך בבדיקה מלאה, ובעיקר לשלול שלא מדובר ב Myastenia מחלה שבה יש פגיעה בקשר שבין העצב והשריר, המתבטאת בחולשת שריר בעייפות, ויכולה להתבטא בעיניים בלבד, ( Ocular Myatenia) , גם בילדים. (זו כמובן אבחנה מבדלת, יש הרבה אפשרויות אחרות, הרבה פחות רציניות. בקיצור- צריך בדיקה על ידי רופא המתמצא בדבר)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה