חסימה חוזרת בתעלת הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/01/2015 | 15:03 | מאת: שקד

שלום בתי, בת השנה ו-10 חודשים, עברה לפני כחצי שנה ניתוח לשטיפת תעלת הדמעות ב-2 העיניים. בחודשים האחרונים היא מנוזלת ללא הפסקה ועם הנזלת שבה הדמעת בליווי הפרשות עם הקימה מהשינה. אנו מתלבטים האם לבצע ניתוח חוזר בשיטת השתלת צינוריות סיליקון או בשיטת הבלון. נאמר לנו שהצינוריות תשארנה בעיניים לתקופה כחצי שנה ויתכן שהדמעת תמשך עד להוצאתן. איזו שיטה עדיפה לדעתך ? האם ברפואה הציבורית משתמשים בבלונית או שניתן לבצע ניתוח זה רק באופן פרטי ?

26/01/2015 | 21:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יש מקום להרחבה על ידי בלון. (הצינורית משמשת למניעת הצטלקות וסגירת המעבר בזמן תהליך ההחלמה. כמובן שמשתמשים בבלונית גם בבית החולים הציבורי וגם בבית החולים הפרטי. (אני לפחות). עושים את הפרוצדורה המתבקשת מהמקרה, לא לפי מקום הניתוח. דר .נוימן

28/01/2015 | 14:12 | מאת: שקד

הבלון איננו נמצא בסל הבריאות ואיננו ממומן במסגרת הביטוח המשלים של קופת החולים ולכן כל עלות הניתוח תחול על החולה. הוצע לנו להשתיל צינוריות ללא שימוש בבלון במימון הביטוח המושלם או למממן את כל הניתוח מכיסנו לפתיחה באמצעות בלון ללא השתלת צינוריות. במידה ונבצע את הניתוח במסגרת בי"ח הציבורי, האם תבוצע הפתיחה באמצעות בלון למרות שאיננו כלול בסל הבריאות ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה