ניתוח פזילה וצילנדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/08/2003 | 09:24 | מאת: טלי

דר' נוימן שלום! בהמשך להתכתבותי עמך בחצי שנה אחרונה, בתי ליהיא בת עשרה חודשים עברה ניתוח פזילה לפני כחודש. ( זווית הפזילה הייתה 50 פריזמות בשתי העניים) . בבדיקה של חודש לאחר הניתוח, התקבלו התוצאות הבאות: זוית פזילה של 5 מעלות, ובבדיקת רפרקצייה: בעין אחת 0.75+ עם צילנדר של 2.75+ , בעיין שניה 0.5+ וצילנדר של 3.00+ .יש לציין כי בבדיקה הראשונה לפני הניתוח לא היה צילנדר והמספר היה בשתי העיניים 1.5+. הרופא רשם מרשם למשקפיים למשך ארבע חודשים עד לבדיקה הבאה. ברצוני לשאול , מה גרם לצילנדר להופיע? האם יש סיכוי שבתום ארבעה חודשים הצילנדר יעלם והיא לא תצטרך להרכיב משקפיים? והאם המשקפיים יכולים לתקן את הפזילה המעטה שעוד נשארה? האם יש סיכוי כי זוית הפזילה יכולה לגדול שוב? סליחה על השאלה הארוכה. ותודה מראש טלי.

13/08/2003 | 10:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטלי שלום, ראשית טוב שהניתוח עבר בשלום ושהתוצאה הקוסמטית טובה. קשה לי להתייחס לכל השאלות, (זה כבר הפך משאלות הבהרה לחוות דעת נוספת בכל התחומים....) כללית, ניתוח פזילה יכול לגרום להופעת צילינדר שלא היה קודם. מנסיוני-רוב הצילינדרים האלו חולפים או לפחות קטנים מאד עם הזמן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה