המשך האם דלקת או לא

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/08/2003 | 16:36 | מאת: לימור

בהמשך לתשובתך האדום לצחרת נעלם אך הופיע בעין השניה ולאחר יום גם בעין השניה נעלם יש צורך לבדוק זאת בגלל הבדיקה שעשינו או שזה אוצר שזה בסדר ונחכה לגיל 3 ודרך אגב האם יש איזושהו סיכון בבדיקה הזו של הרחבת אישונים? תודה מראש לימור

10/08/2003 | 21:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללימור שלום, הכל תקין, אפשר להמתין לבדיקה של גיל 3, (שבה בדרך כלל לא צריך טיפות, תלוי במקרה). הרחבת האישונים בילדים בעקרון אינה מסוכנת. יש מצב מיוחד הנקרה "זוית צרה" שבו הרחבת האישונים יכולה לגרום להתקף של גלאוקומה, וזו הסיבה שרופא העיניים בודק את העין לפני מתן הטיפות. בכל מקרה, זה מצב שלא קיים בילדים עם עיניים תקינות. אני מרחיב הרבה ילדים ביום כבר הרבה שנים, ומעולם לא ניתקלתי בסיבוכי הרחבה (תופעות לואי חולפות כן) בילדים. לעומת זאת אני נתקל כל יום בילדים שלעולם לא יראו טוב באחת העיניים בגלל שלא עברו את הבדיקה עם הטיפות בגיל שנה. כך שלדעתי זו בדיקת חובה בילדים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה