לד"ר נוימן בנוגע ל PHPV

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/08/2003 | 08:53 | מאת: ענת

קודם כל המון תודה על המידע זה בהחלט עזר. שאלה נוספת לי אליך- לפי מה שהבנתי ממך ככל שהניתוח בשלב מוקדם הסיכוי לפתח עין עצלה נמוך יותר. האם ניתוח בגיל שלושה וחצי חודשים לא מאוחר יחסית ויגרור עין עצלה??? מה הפרוצדורה לאחר ניתוח שכזה בנוגע למעקב? ובכלל מהניסיון שלך מהם אחוזי ההצלחה של ניתוח שכזה ומהם הסיבוכים האפשריים בגיל זה של התינוקת? אודה מאוד לתשובתך.

03/08/2003 | 12:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, (השאלה רחבנ מדי למסגרת של פורום אלקטרוני אבל על קצה המזלג...:) ככל שמנתחים מוקדם יותר, טוב יותר, ו3 חדשים זה לא מאוחר מדי, אם כי חבל על הזמן שחלף. (במילים אחרות- יש כבר עין עצלה, אך ניתן לתקן אם נשיג ציר ראיה פתוח ותשבורת תקינה בעין הפגועה.) המעקב לאחר הניתוח צריך להיות צמוד מאד בהתחלה, (אני נוהג לראות את הילדים מידי יום לאחר הניתוח, כולל בסוף השבוע). ומשתמש במגן פלסטי קבוע למנוע שפשוף של העין על ידי התינוק. ככל שהזמן עובר, הפצע מתחזק ואין צורך להגן יותר על העין באופן מיוחד. (המהלך שונה כמובן גם באם הושתלה או לא הושתלה עדשה תוך עינית). צריך להביא בחשבון התמודדות ממושכת עם נושא עדשות מגע וכן סגירות לעין הטובה. בסך הכל ההצלחות יפות, והכשלונות נובעים בעיקר מכך שלא הצלחנו להתמודד בהצלחה עם המרכיב של עין עצלה, ואין ראיה טובה בעין למרות ניתוח מוצלח. ייתכנו כמובן גם סיבוכי הרדמה וסיבוכים עיניים משמעותיים כגון זיהום ואבדן ראיה מלא, כמו בכל התערבות כירורגית. לשמחתי לא נתקלנו עד היום בסיבוכים מסוג זה.

03/08/2003 | 17:58 | מאת: ענת

המון המון תודה!!!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה