יכולת עקיבה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/08/2003 | 14:13 | מאת: יוסי

ד"ר נוימן שלום בני בן החודשיים אינו עוקב ואינו מתמקד אחר חפצים, יש לנו החשש כי קיימת בעייה בעיניו. עלי לציין כי הוא נולד כחודש ימים מוקדם. האם ניתן לבצע בגיל זה בדיקה ליכולת/אי יכולת הראיה של התינוק ?. לתשובתך אודה. יוסי

02/08/2003 | 15:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליוסי שלום, אם אם עין בעיות (בעיקר נאורולוגיות) אחרות, בדיקת העיניים המלאה (כולל הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת) תקינה, קרוב לודאי שמדובר רק בהבשלה מאוחרת של עצבי הראיה, ותוך מספר שבועות הילד יתחיל לעקוב ובסופו של דבר ידביק את עקומת הנורמה ללא כל בעית עיניים משמעותית. מצב שכיח למדי. אם לא עבר בדיקה מלאה, קח אותו (או תביא אותו אלי) לרופא עיניים ילדים לביצועה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה