דלקת בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/08/2003 | 12:43 | מאת: יעקב

במספר ביקורי אצל רופאי עיניים קיבלתי מישחות שונות לצורך הטיפול והכול על סמך היסתקלות בלבד . האם אני יכול לדרוש לבצע בדיקות כולשהן לצורך זיהוי הדלקת? כי נראה לי שהרופאים משתמשים בניסיון שלהם יותר מאשר על עובדות. ויש לי הרגשה שאני משמש כשפן ניסיונות לתרופות.! בכבוד רב יעקב.

02/08/2003 | 13:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעקב שלום, אנא פנה לפורום עיניים הכללי- תודה. ברפואת עיניים רוב האבחנות נעשות על ידי הסתכלות בעין וזהוי המצבים השונים על סמך הידע והנסיון. גם הקרדיולוג שמקשיב ללב ורופא הילדים שמסתכל בגרון מסתמכים על ידע ונסיון ןלא על "עובדות". בדיקות עזר כגון תרביות מועילות בדרך כלל בזיהומים חיידקיים קשים, ולא מועילות במיוחד בדלקות שכיחות יותר. ואם מותר לי הערה לגבי הסגנון: יש הבדל בין זה שהרופא מנסה על ידי מספר סוגי תרופות למצא את הטיפול היעיל ביותר שיעזור לך בדלקת לא ספציפית, שזה דבר מקובל ולעיתים נחוץ, ובין לשמש "שפן נסיונות" שזה מצב שבו הרופא נותן לך תרופות שברור שאתה לא צריך אותן, רק כדי לנסות אותן (שזו עבירה פלילית ואתית). אני חושב שלרופא שלך מגיעה התייחסות קצת יותר מכובדת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה