עין ימין לא עולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/06/2013 | 01:31 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, בתי בת שנה ועשרה חודשים. בבדיקה אצל רופא עיניים אובחן שכששמים לה חפץ היא לא מרימה את עין ימין כלפי מעלה ורק את עין שמאל. שאר הבדיקות תקינות. הבדיקה של הרחבת האישונים עם טיפות יצאה גם תקינה.הרופא אמר שיש רק לעקוב ואולי בעתיד תצטרך ניתוח קוסמטי לשחרר את השריר כי זה לא מורגש רק אם הילדה צריכה להסתכל למעלה. שאלותי : 1. הוא נקב בשם של כינוי לתופעה הזאת? ואני פשוט לא זוכרת : RL B ? 2. האם ניתן לעשות עוד משהו? בתודה מראש, מיכל

17/06/2013 | 16:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, השם,(אם הבנתי נכון את התיאור), הוא: "תסמונת בראון". לגבי האינדיקציה לטיפול, צריך לבדוק את הילדה ולראות את הפרשי הגבהים בכיווני המבט השונים כדי לענות. יכול מאד להיות שכרגע אין מקום לטיפול. הכל לפי המקרה. דר. נוימן

18/06/2013 | 04:34 | מאת: מיכל

תודה על המהירות בתשובתך, ד"ר . שאלותי: 1.איך בודקים הפרשי גבהים? 2. והאם אפשר כבר מגיל שנה ועשרה חודשים לבדוק זאת? 3. ובאיזה מקרה חמור (חלילה) מנתחים? ובאיזה גיל? שוב תודה מיכל

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה