PHPV

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/07/2003 | 09:55 | מאת: ענת

הייתי מעוניינת לקבל מידע או הפניה לחומר כתוב לגבי PHPV. האחיינית שלי בת 9 שבועות ואובינה בעינה ב- PHPV אין לנוו מושג מה ההשלכות של המחלה. רק נאמר להורים שאם בעוד חודש המצב לא יסתדר היא תעבור ניתוח מה ההשלכות של מחלה זו? אודה אם תפנה אותי למקורות רלוונטים. האם זו מחלה תורשתית או שזו רק בעיה שקוראת בזמן הרחם ספציפית לעובר? תודה מראש

02/08/2003 | 12:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, נסי בקישור המצורף, גם הסבר טוב וגם פתח לחיפושים נוספים. לא הבנתי מה אמור להסתדר תוך חודש. הphpv הוא מצב מולד (לשאלתך השניה-בדרך כלל כנראה עקב פגיעה במהלך ההריון, ולא דבר גנטי), ושום דבר לא "יסתדר מעצמו" תוך חודש. מצד שני, היום הניתוחים שאנו מבצעים הם טובים טכנית, ובדרך כלל הליקוי הקבוע בראיה נובע מכך שמדובר בבעיה חד צדדית, העין השניה נורמלית, ובמהלך החדשים הראשונים לחיים המח לומד לא לעבוד עם העין החלשה, ונשארים עם עין עצלה במידה קשה, למרות ניתוח יפה ומדיה צלולה ללא עכירות. גם מהנסיון שלי, מקרי PHPV שסיימו עם ראיה טובה יחסית הם תמיד כאלו שנתחתי אותם ממש מוקדם, בגיל מס ימים. http://www.eyemdlink.com/Condition.asp?ConditionID=343

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה