מיקוד ראייה לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/07/2003 | 16:12 | מאת: יוספה

לבני התינוק בן 5 חודשים החלה תופעה לפני כחודשיים, מאז שהחל להתמקד באנשים,חפצים וטלביזיה.. הוא מתרכז במבטו ולא ממצמץ בעניו להרטבת העין ! בניסוי שערכנו מדדנו לו זמן- וכשהוא מתמקד, הוא ממצמץ פעם אחת עד פעמיים בדקה שלמה!! בזמן המיקוד הוא מזיז את ראשו מצד לצד כמנסה להשאר עם עיניים פקוחות זמן רב ככל שיוכל. כמו כן, מאז התופעה, הוא החל לישון לעיתים עם עיניים מעט פקוחות. האם יש צורך לפנות ליעוץ רופא עיניים לילדים. תודה.

26/07/2003 | 16:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליוספה שלום, על פניו נשמע לי שאין בעיה משמעותית, אך בדיקה מלאה כולל תשבורת בהרחבה תשלול גורם עיני לבעיה. (בכל מקרה כל ילד צריך בדיקה כזאת בין גיל 6-12 חודש, כדי לאתר בזמן את הילדים עם גורמי סיכון לעין עצלה). אנא כתבי לי אם היה ממצא משמעותי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה